keratalks!

Kera Talks!

Mitä Espoon Kerassa tapahtuu? Miten kaupunkia ja kaupunginosaa kehitetään kestävästi, vähähiilisesti ja kiertotalouteen perustuen? Millaisia mahdollisuuksia Keran kehittyminen tarjoaa eri toimijoille?

Näihin kysymyksiin vastaa Kera Talks! Tervetuloa kuulemaan Keran kehittämisestä sekä Espoon kaupungin kestävän kaupunkikehittämisen työstä.

Mitä: Kera Talks! -tapahtumassa esitellään Keran kestävän kaupunkikehittämisen ratkaisuja ja tutustutaan uuden kaupunginosan tavoitteisiin ja mahdollisuuksiin. Tapahtuma kutsuu yritykset, maanomistajat, rakentajat, kiinteistökehittäjät, tutkijat ja muut kestävästä kaupunkikehityksestä kiinnostuneet toimijat mukaan Kerassa ja Espoossa tehtävään yhteistyöhön, jolla tavoitellaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia toimenpiteitä ja kehittämishankkeita kestävän kehityksen eri teemoissa.

Missä: Mahdollisuus osallistua paikan päällä Keran Hallien Lähettämö-tilassa (Karamalmintie 2, 02630 Espoo) tai etäyhteydellä.

Milloin: Torstaina 18.11.2021 klo 12-15.30

Kenelle: Tapahtuma on suunnattu monipuolisesti Keran kehittäjille ja Kerasta kiinnostuneille toimijoille.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä tai etänä. Paikalle mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä ensimmäiset 150 henkeä. Paikan päällä osallistuville on tarjolla vegaaninen lounas klo 11-12. Ilmoittautumislomakkeessa voit kertoa, osallistuisitko ensisijaisesti etänä vai paikan päällä, ja onko sinulla erityisruokavalioita, jotka tulisi huomioida. Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus jäädä Keran halleille verkostoitumaan ja tutustumaan hallien tarjontaan.

Ohjelma:

 • Tervetulosanat
 • Kera on Espoon kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä, Pasi Laitala​
 • Toimijapuheenvuorot​:
  • Keran hallien historiaa ja väliaikaiskäytön kokemuksia, Mari Pitkäaho, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK)
  • Kerassa on hyvä yrittää, Mikko Piitulainen, Spolia Design Oy
  • Keran ainutlaatuinen energiapositiivinen ratkaisu, Timo Kivi, Fortum Oyj
  • Tulevaisuuden älykaupunkia kehitetään Kerassa, Juha Salmelin, Nokia
  • Yhteistyön ja ennakoinnin merkitys kaupunkikehittämisessä, Nani Pajunen, Sitra
 • Puhdas ja älykäs Kera –projektin saavutukset ja tulevaisuus, Emmi Kauhanen​ ja Pekka Vikkula
 • Tauko
 • Kaupunginjohtajan tervehdys, Jukka Mäkelä​
 • Espoon ekosysteemit ja vaikuttavuuden arviointi, Reetta Jänis / Mari Päätalo​
 • Ekosysteemin edustajan puheenvuoro: mitä palveluita kytkeytyy tulevaisuuden pysäköintiin? Juha Sirelius, Aimo Park
 • Päätössanat​

 

Taustaa:

Uuteen Keraan syntyy vähintään 14 000 ihmisen ja 10 000 työpaikan urbaani ja älykäs kaupunginosa. Alueen muutos on alkanut hiljentyneiden ja rouheiden teollisuushallien heräämisellä henkiin väliaikaiskäytössä. Kerasta rakennetaan kestävän kaupunkikehittämisen kansainvälistä esimerkkikohdetta, jossa kaupunki, yritykset ja eri toimijat yhdessä luovat uusia puhtaita ja älykkäitä arkea helpottavia ratkaisuja.

Alueen kehittymistä ohjaa Keran alueen kehittämissitoumus, jonka myötä kaupunki, maanomistajat ja muut kehittäjäkumppanit sitoutuvat Keran kehittämiseen kohti vahvempaa ekosysteemistä toimintaa. Hiilineutraalia aluetta kehittäessä keskeistä on, että kaikki toimijat ovat sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin sekä laajaan ja pitkäjänteiseen yhteistyöhön.

Kera Talks! -tapahtuma tuo Keran toimijoita yhteen sekä esittelee Kerassa jo tehtyä kehittämistyötä ja kehittämisen jatkomahdollisuuksia. Lisäksi haluamme tehdä Espoon kestävän kaupunkikehittämisen työtä tunnetuksi sekä avata vuoropuhelua ekosysteemien välillä.

 

Tapahtuma nauhoitetaan. Vaikka ajankohta ei sopisikaan, ilmoittaudu tapahtumaan ja saat tallenteen katseltavaksi jälkikäteen!

Ohjelmaa tarkennetaan lähempänä tapahtumaa, viimeisimmän tiedon sekä muuta löydät tapahtuman nettisivuilta osoitteesta espoo.fi/kera-talks.