KeranKatujuhlat_FB

 

KERAN KATUJUHLAT 26.8. 

 
Keran Katujuhlat kutsuu kesän viimeisenä perjantaina 26.8. kaikki sankoin joukoin Keran Halleille!
Tapahtumassa on luvassa muun muassa dj- ja livemusiikkia, tanssityöpaja, suosittu Keran Kirppis, hodareita sekä Kera-kollektiivi -elokuvan esitys.
 
VAPAA PÄÄSY: Tapahtuma on maksuton, esteetön ja soveltuu kaikenikäisille.
AIKA: Perjantai 26.8.2022, klo 16 – 23
PAIKKA: Keran Hallien sisäpiha ja Keran Uusi katu itäisellä sisäänkäynnillä. Osoite: Karamalmintie 2, Kera, Espoo.
KERAN UUSI KATU:

Keran katujuhlat järjestetään Keran uudella kadulla, joka on ollut koko kesän tutustuttavissa Keran Halleilla. Katukokeilun tavoitteena on tulevaisuuden Keran kestävän arjen ratkaisujen esitteleminen ja tutuksi tuominen. Kokemuksellinen ja tilallinen kokonaisuus kutsuu vierailijat kokemaan ja visioimaan tulevaisuuden katuja sekä niiden tuottamiseen tarvittavia ratkaisuja. Ympäristö toimii alustana uusille kaupunki-innovaatioille sekä erilaisille tapahtumille.

Tervetuloa nauttimaan kesäisestä Kerasta ja tutustumaan, mihin kaikkeen tulevaisuuden katu taipuu. Kaikki kadun toteuttamiseen osallistuneet yritykset ja Espoon kaupungin kestävän kehityksen asiantuntijat ovat paikalla kertomassa kokonaisuudesta.

Lisätietoa: www.espoo.fi/fi/keran-uusi-katu

Keran Katujuhlat toteuttaa Puhdas ja älykäs – yhteistyön Kera -hanke Uudenmaanliiton myöntämällä Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – rakennerahasto-ohjelman EAKR-rahoituksella.

 

🌸 KESTÄVÄ ESPOO ASIANTUNTIJALUENNOT 🌸

Kera Hub klo 13-15.30
Hallien pääportin ja pääoven välissä

Mietityttääkö energiakriisi ja miten Suomi tulevaisuudessa ratkoo energiakysymyksiä? Tai haluaisitko ymmärtää paremmin mitä 5G ja 6G verkot todella tarkoittavat tai miten ruoantuotanto tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Tule kuuntelemaan Kestävä Espoo asiantuntijaluentoja Keran katujuhlien alla. Mielenkiintoisten luentojen puhujina ovat alan asiantuntijat VTT:ltä, Aalto-yliopistosta, Omniasta ja Espoon kaupungilta. Luennot myös striimataan, joten jos et pääse paikalle voit seurata luentoja etänä: www.mediaserver.fi/live/espoo

klo 13-13.30 5G ja 6G mitä ne oikein tarkoittavat? – Riku Jäntti Aalto-yliopisto

klo 13.45-14.15 Ruoantuotannon tulevaisuus – Oona Haapakorpi Omnia

klo 14.30-15 Miten liikenteen hiilineutraalisuus saavutetaan Espoossa? Mari Päätalo, Espoon kaupunki

klo 15-15.30 Suomen energiatulevaisuuden ilmansuunnat – Tiina Koljonen VTT

 
🌸 MUSIIKKI 🌸
 
Päivän aikana live-esiintyjinä nähdään Kari Tapiiri sekä MeriTuuli! Ota molemmat kuunteluun jo ennen tapahtumaa alla olevista linkeistä
 
Kari Tapiiri
Kari Tapiiri on kolmatta pitkäsoittoaan viimeistelevä suomifolk-artisti, laulaja ja lauluntekijä.
Facebook / Youtube

MeriTuuli
Yhdessä musiikkia tekevien kaksossiskojen Meri ja Tuuli Walleniuksen suomenkielistä musiikkia soittavan yhtyeen kolmas albumi julkaistaan loppuvuoden 2022 aikana.
Facebook / Youtube
 
Tapahtuman aikana yleisöä viihdyttää myös DJ EE!
DJ EE Smooth Remos DJ-kollektiivista on pitkän linjan katutanssija ja levyjen pyörittäjä. Suurimpana intohimona keräilyssä ja musiikissa on löytää parhaimpia bilebiisejä ja saada kuuntelijat tanssimaan. Levylaatikko on laaja, joten jokaiselle ja jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti jotain.
Instagram: @smoothremosSoundcloud
 
Klo 16.00 DJ EE
Klo 19.00 MeriTuuli
Klo 20.00 Kari Tapiiri
 
🌸 HUSTLE-TANSSITYÖPAJA 🌸
Hustle on 70-luvun New Yorkissa discobuumin aikaan syntynyt tanssilaji, jota tanssitaan pareittain. Lajin juuret ovat mambossa, swingissä ja muissa lattaritansseissa, minkä vuoksi lajista käytetään toisinaan myös nimitystä spanish hustle tai latin hustle.
Keran katujuhlissa hustle-tanssia saapuvat opettamaan suomalaisen hustle-skenen aktiivit Tanja Kuurola ja Niklas Isola. Tanssityöpajaan voi osallistua kuka tahansa ilman aikaisempaa kokemusta ja tunnille voi saapua myös yksin, sillä pareja vaihdellaan tanssitunnin aikana.
Työpaja järjestetään Keran Uudella kadulla klo 17.00-18.30.
Maistiaisia hustlesta voit käydä kurkkaamassa täältä.
 

🌸 ESPOON TAITEILIJAKILTA: DRINK & DRAW 🌸

Klo 16 – 17.30
8-Bit Brewing Panimon tiloissa, sisäänkäynti hallien sisäpihalta

Espoon Taiteilijakilta järjestää hallien panimokeskittymän yhteydessä pop-up näyttelyn sekä ”Drink & Draw” -tapahtuman 8-Bit Brewing panimon tiloissa. Tule mukaan piirtämään elävää mallia rennossa ilmapiirissä omakustanteisia panimotuotteita nauttien. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen sillä tilaa on rajatusti. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://form.jotform.com/221809033740349

Lisätiedot:
Espoon Taiteilijakilta: Pop-up näyttely ja Drink & Draw 

 
🌸 KERAN KIRPPIS 🌸

Kirppis järjestetään Keran Hallien sisäpihalla klo 16–20. Myyntipaikat ovat ilmaisia,eikä niitä tarvitse varata ennakkoon – tuothan kuitenkin mukanasi oman pöydän, rekin tai lakanan. Myyntialueelle tai roskiksiin ei saa jättää myymättä jääneitä tavaroita, kaikki tavara on vietävä mukanaan pois. 

Myyjät voivat ajaa alueelle Karantien ja Lansantien valoristeyksessä olevasta portista. Tavarat voi tuoda myyntialueelle klo 15 alkaen, jonka jälkeen autot on siirrettävä myyntialueelta myyjien parkkipaikalle. Kirppiksen myyntialue suljetaan turavallisuussyistä autoita (pois lukien hallien toimijat) eikä myynti onnistu takakontista. Myyjille on varattuna omat parkkipaikat, jotka täytetään tapahtumatyöntekijöiden opastuksella. Myyntialueelle voi ajaa aikaisintaan klo 19.30 tyhjentämään myyntipiste. Ennen sitä lähtevien on kannettava myymättä jäänyt tavara autolleen tai myyntialueen portille, johon auton voi parkkeerata hetkeksi lastauksen ajaksi.

Kirppiksen asiakkaat parkkeeravat tapahtuman kävijöiden tavoin vierasparkille, joka sijaitsee junaradan varrella pääportin vieressä.

 
🌸 HODARITARJOILU 
Kera-kollektiivi tarjoilee ilmaiseksi vegaanisia hodareita!
Grilli on kuumana klo 18.30 eteenpäin Keran Uudella kadulla.
Hodareiden täytteenä Muu:n nakkeja ja chorizoja sekä Keran Hallien oman Pinoa Foodsin retiisinversoja. Sämpylät hodareihin tarjoaa Vaasan Leipomo. Hodareita on tarjolla niin pitkään kuin niitä riittää.
 
🌸 KERA-KOLLEKTIIVI – VAIKKA SEINÄT SORTUISIVAT -ELOKUVA 🌸
J.H. Jylkän dokumenttielokuva sai ensi-iltansa keväällä 2022. Kaunis elokuva paneutuu Kera-kollektiivin toimintaan ja Keran Halleilla järjestettyyn Concreate Urban Art festivaalin, joka väritti hallien aluetta pahimpaan pandemia-aikaan. Elokuva esitetään Tired Uncle’s Taproomin tiloissa klo 21 eteenpäin. Kesto 1h 28min.
 
ESTEETTÖMYYS
Tapahtuma ja Keran Hallit ovat esteettömiä. 
Huomioithan kuitenkin saapuessasi, että Keran juna-asema on valitettavasti esteellinen junan ja laiturin väliin jäävän suuren raon vuoksi. Tapahtumapaikalle on mahdollista saapua myös bussilla sekä omalla autolla.
 
SAAPUMINEN
Junalla: E- tai U-juna. Kävele Keran juna-asemalta itään seuraten Keran Hallien taiteella koristeltua verkkoaitaa.
Keran Hallien pääportti löytyy hiekkaparkkipaikan vierestä. Tule portista läpi, kävele sisään hallien pinkistä pääovesta ja suoraan käytävän päätyyn aulan jälkeen. Käytävän päädyssä astu ovesta hallien sisäpihalle.
Bussilla: 532 ja 114, pysäkki Nihtimäki (E1306). Kävele puomiportista alueelle ja suuntaa hallien sisäpihalle.
Pyörällä: Keran Hallien pyöräparkki löytyy pääportin vierestä sekä sisäpihan alusta Taproomin terassin vierestä.
Autolla: Keran Hallien hiekkaparkkipaikka löytyy hallien pääportin ja junaraiteiden välistä. Aja parkkipaikalle Karantieltä. Tämä parkkipaikka on ParkkiPaten valvonnan alla, käytäthän siis parkkikiekkoa, pysäköinti on maksutonta 4 tunnin ajan.
 
WC-TILAT JA VESIPISTEET
Useita vessoja löytyy itä-hallista (urheiluhalli) pukuhuoneiden yhteydestä sekä Taproomin läheltä. Esteetön WC löytyy urheiluhallin pukuhuoneiden vierestä, hallien pääoven lähettyviltä, Padel Housen sisäänkäynnin vierestä.
 
TURVALLISEN TILAN PERIAATTEET

Haluamme, että tapahtumassamme on kaikilla hyvä olla, minkä vuoksi tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Kunnioitathan siis muiden rajoja. Älä myöskään tee turhia oletuksia kanssaolijoiden taustoista, sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai muista identiteettitekijöistä. Kaikenlainen häirintä, syrjintä tai muu toisten rajojen rikkominen johtaa häiriköijän poistamiseen alueelta. Mikäli kohtaat häirintää tai ahdistavia tilanteita tapahtumassamme, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaan!

Keran halleille toteutetaan kesällä 2022 kokeilu, jossa tutkitaan tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja ja -ympäristöä. Keran halleille sijoittuva kokonaisuus tutkii ja esittelee tulevaisuuden kaupunkitilan tai katuympäristön mahdollisuuksia, Keran kestävän arjen ratkaisuja ja muotoilutapoja sekä vuorovaikutteisuutta. Uusi katu koostuu mm. vehreistä istuskelupaikoista ja osallistavasta katutilasta: Miltä espoolainen katu voisi näyttää vuonna 2030? Lisätietoja https://www.espoo.fi/fi/keran-uusi-katu