Info

Yhdessä tekemistä. Taidetta. Kaupunkikulttuuria. Kokeiluja. Musiikkia. Tapahtumia. Festivaaleja. Kaupunkiviljelyä. Ennakkoluulottomuutta. Hauskanpitoa.

Sitä kaikkea on Kera-kollektiivi. Ja paljon muuta, sillä toimintamme muotoutuu koko ajan uusien ideoiden ja kumppanuuksien mukaan. 

Kera-kollektiivin idea lähti halusta luoda jotain ennennäkemätöntä: suuri kaupunkikulttuurin keidas, jossa voi kokeilla ja kokea. Joka on yhdessä tehty. Jossa luovuudelle ei ole rajoja. Ja jonne tullaan niin läheltä kuin kaukaa. 

Kera-kollektiivi toimii Keran Halleissa Inexin entisestä jättimäisessä logistiikkakeskuksessa (Karantie 2) ja sen ympäristössä, jossa tilaa on suoraan sanoen käsittämättömän paljon. Samaan aikaan se on kuitenkin helposti saavutettavissa: Espoossa sijaitseva Kera on vain 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta AB-alueella – ja hallit ovat ihan aseman vieressä.

Viime aikoina Keran Halleihin ovatkin löytäneet tiensä myös monet muut toimijat ja hallit ovat saamassa kokonaan uuden elämän – ennen kuin ne jossain vaiheessa tulevaisuudessa puretaan uuden kaupunginosan tieltä. Mutta sitä ennen ehtii vielä tapahtua hyvin paljon.

Kera-kollektiivin kumppanina toimii Espoon kaupungin Innostava Elinvoimainen Espoo -kehitysohjelma sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut rahoittamalla ja tukemalla hanketta. Toiminnan mahdollistavat myös rakennukset omistava SOK sekä monet muut tahot. 

Kollektiivin toiminta käynnistyi keväällä ja kesällä 2020 taideprojekteilla, jotka toivat väriä alueelle. Myöhemmin halleilla alettiin toteuttaa myös kaupunkiviljelyä, kirpputoritoimintaa, taidefestivaaleja ja yleisötapahtumia. Kera-kollektiivin tilojen purun myötä toimintamme päättyi laajamittaisessa muodossaan loppuvuodesta 2021, mutta alueella saattaa vielä tapahtua kaikenlaista – seuraa siis tilannetta Facebookissa ja Instagramissa!