• Espoo-päivä banneri nettisivuille UUSI

Espoo-päivä x Keran Hallit

Kera-kollektiivi kutsuu kaikki Espoo-päivän yhteydessä elokuun viimeisenä lauantaina tutustumaan Keran Halleihin ja nauttimaan kulttuuriohjelmasta. Keran Hallit on hiljalleen uudestaan henkiin herännyt Inexin entinen jättimäinen logistiikkakeskus, jossa eri alojen toimijat tuottavat kaupunkilaisille palveluita. Kera-kollektiivi puolestaan tuo väriä alueelle katutaiteella, kaupunkiviljelyllä ja erilaisilla tapahtumilla.

Keran Hallit tarjoaa ohjelmaa aamusta iltaan koko perheelle. Tule kierrättämään vanhat tavarasi ja tee samalla uusia löytöjä kirpputorilla, jotka voit vaikkapa tuunata kangastyöpajalla. 

Urheilusta kiinnostuneille löytyy tekemistä Itähallin puolelta, jossa kolme eri urheilutoimijaa esittelevät toimintaansa avoimet ovet -periaatteella. Osallistu alueen opastettuihin kierroksiin ja kokeile taiteen tekemistä yhteisötaideteoksen yhteydessä. Nälän yllättäessä suuntaa Is it Cookingin terassille, jossa pääset nauttimaan freeseistä pitaleivistä ja muista herkuista. Päivän aikana pääset ihastelemaan myös katutaidesirkusta, ja ilta huipentuu ulkoilmaelokuvanäytökseen.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin alla!

LAUANTAI 29.8.

🔹 Klo 10.00 – 15.00 & klo 18.00 🔹
Kera Snooker – Avajaiset

Kera Snooker avaa ovensa Keran Halleilla Espoo-päivänä kello 10.00. Salilla on avoimet ovet ja mahdollisuus kokeilla snookeria ilmaiseksi kello 10 – 15 välisenä aikana. Kello 18 salissa on näytösottelu, jossa toisena osapuolena Suomen ykköspelaaja Robin Hull. Vaikke snooker olisikaan suosikkilajisi, tule vaikka istahtamaan kahville ja tsekkaa samalla taiteilija Juha Lahtisen upeat seinämuraalit.

🔹 Klo 12.00, 14.00, 16.00 ja 18.00 🔹
Muraalikierrokset

Alueella pidetään päivän aikana opastettuja kierroksia, jossa kerromme alueelle maalatuista muraaleista ja taiteilijoista teosten takana. Lisäksi kerromme Kera-kollektiivin toiminnasta. Kierrokset lähtevät Itä-hallin sisältä, Kera-kollektiivin tilan edestä. Kierroksen arvioitu kesto max. 30min. 

🔹 Klo 11.00 & 12.00 🔹
Keran Hallit -tutustumiskierros

Kierroksella kuulet Inexin entisen logistiikkakeskuksen historiasta ja pääset näkemään yleisöltä muuten suljettuja tiloja. Kierroksen järjestää SOK:n edustajat Mari Pitkäaho sekä Kai Laukkanen. Kesto noin 30 minuuttia ja lähtö tapahtuu sisäpihalta info-pisteenä toimivan Kulttuurikontin edestä.

🔹 Klo 11.00–15.00 🔹
Padel House – Avoimet ovet

Tervetuloa kokeilemaan veloituksetta uutta hittilajia padelia, joko pelikaverisi kanssa tai valmentajan opastuksella. Padel Housen kahvila tarjoaa sadalle ensimmäiselle kävijälle kahvit ja pullat! Ota mukaan sisäpelikengät ja jumppavaatteet. Mailat ja pallot saat paikan
päältä.

🔹 Klo 11.00 – 15.00 🔹
Keran Kirppis

Kierrätys kunniaan! Tule tekemään löytöjä ja myymään tarpeetonta tavaraa. Myyntipaikat ovat ilmaisia, eikä myyjäksi tarvitse erikseen ilmoittautua – kunhan siivoat jälkesi ja viet myymättä jääneet tuotteet mukanasi kirppiksen jälkeen.

🔹 Klo 11.00 – 15.00 🔹
Loft Gym – Avoimet ovet

Tule tutustumaan Keran Hallien kuntosaliin Loft Gymiin! Salin pinta-ala on massiiviset 1839 neliötä, josta löytyy hyvin monipuolinen valikoima erilaisia kuntosalilaitteita.

🔹 Klo 11.00 – 16.00 🔹
Vivus Orbis – Elävä Ympyrä

Koe 10-metrinen elävä ympyrä, joka on rakennettu elävästä materiaaleista, kuten mullasta, kasveista ja kukista. Taustalla kuuluu vuoden espoolaiseksi taiteilijaksi nimetyn Sarah Kiven lausuma Olga Sophien kirjoittama runo. Tule hengähtämään betoniviidakon keskelle, koe ympyrä kaikilla aisteilla vaikkapa paljain jaloin! Teos on esillä viikon verran, taiteilija Greta Muuri on tavattavissa paikan päällä Espoo-päivänä klo 11–16.

🔹 Klo 12.00 – 16.00 🔹
Kankaanpainantaa

Tuunaa kangaskassi tai vanha t-paitasi uuteen uskoon kangasväreillä! Tarjoamme ensimmäisille kangaskasseja, mutta voit tuoda joko oman vaalean paidan tai kassin tuunattavaksi. Löytyisikö esimerkiksi Keran Kirppiksestä sopiva asuste? Otathan huomioon, että värin kuivumisessa menee tovi, joten työpaja vie kokonaisuudessaan noin tunnin verran aikaa.

🔹 Klo 11.00 – 18.00 🔹
Yhteisötaideteos

Tule maalaamaan spraymaaleilla oma osasi pihan asvalttiin tehtävään yhteisötaideteokseen. Vaikka työpaja on kaiken ikäisille, huomioithan että alle 10-vuotiaiden seurassa on oltava vanhempi auttamassa. Huom! Taideteos järjestetään säävarauksella.

🔹 Klo 13.00 & 16.00 🔹
Katusirkusesitys: Race Horse Company – Motosikai

Huom! Näytökset on loppuunvarattuja!

Race Horse Company tarjoaa huikean esityksen täynnä toimintaa ja henkeä salpaavia temppuja maassa, ilmassa ja pakettiauton katolla. Näytöksen kesto on 40 minuuttia.

🔹 Klo 21.15 – 23.15 🔹
Ulkoilmaelokuvanäytös: Cry-Baby (John Waters, 1990)

Huom! Näytös on loppuunvarattu!

Romanttisia teinimusikaaleja parodioivassa kulttielokuvassa nähdään pääosissa mm. Johnny Depp, Iggy Pop ja Ricki Lake. Ota mukaan oma istuinalusta.

Leffaherkut:
Is It Cooking on suunnitellut herkullisen eväskorin näytöstä varten. Eväskori sisältää maukkaan tapasmenun, josta löytyy syötävää myös kasvissyöjille. Eväskorin voi varata itselleen pe 28.8. klo 18 mennessä osoitteesta info@kerakollektiivi.fi. Herkut noudetaan ja maksetaan Is It Cookingin terassilta. Korin hinta on 15 €.
 
Tapasmenuun kuuluu:
✔️ prosciutto & Milanon salami
✔️ valkosipulissa marinoitua oliivia
✔️paahdettua artisokan sydäntä & balsamicopaprikaa
✔️kahta juustoa
✔️basilika-kirsikkatomaatit
✔️ciabatta
 
🍔 RUOKA & JUOMA 🍔
Keran Hallien oma catering-yritys Is It Cooking järjestää terassin hallien sisäpihalle. Terassi on auki klo 11-21.30. Tarjolla muun muassa täyteläisiä ja raikkaita pitaleipiä erilaisilla täytteillä sekä erilaisia juomia monenlaiseen makuun. Mukana makunystyröiden kutkuttajana Silmusalaatti, jota kasvatetaan aivan vieressä naapurihallissa. Tired Uncle Brewing Co. -panimo pitää oviaan auki klo 12-20. Tervetuloa maistelemaan oluita ja kurkkaamaan miltä juuri rakennettu panimo näyttää.
 
 
 
Tervetuloa viettämään Keran Halleille vaikka koko päivää! Kaikki ohjelma on ilmaista.

Espoo-päivän tuotannosta Keran Halleilla vastaa kaupungin Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut/Kaupunkitapahtumat Espoo sekä Kera-kollektiivi. Tapahtuman yhteistyössä on SOK sekä Keran Hallien lukuisat toimijat.

Facebook: Espoo-päivä x Keran Hallit

Espoo-päivä x Keran Hallit