Taneli Stenberg, Keran Hallit. Pekka Lintusaari.

Taneli Stenberg

Taneli Stenberg on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän työskentelee enimmäkseen öljymaalauksien ja suurikokoisten muraalien parissa. Stenbergin tyyliä voisi kuvailla nykyaikaiseksi maagiseksi realismiksi, joissa on elementtejä graffitista ja katutaiteesta. Hänen teoksensa ovat ajattomia ja niissä on aina jokin filosofinen ajatus taustalla.

”Teoksen idea oli ensimmäinen mikä tuli mieleen kun näin kolmiosaisen seinän. Sen enempää miettimättä ryhdyin maalaamaan vapaasti luonnosta paikalle. Maalatessa sitten ehtii ajatella idean monitahoisuutta ja silloin ajatus kulkee vapaasti asioiden välillä.  Tunsin maalivarastoa viime kesältä, kun tein isomman maalauksen rakennuksen ulkopuolelle, joten halusin käyttää samoja tuttuja sävyjä ja kytkeä sen samaan sarjaan. Kasvu ja kehitys on työn teemat. 

Halleilla toimii mm. ituja kasvattava yritys ja siellä on aktiivista kaupunkiviljelyä kesäisin. Ehkä nämä saivat maalauksessa olevat päät itämään. Tällaista itämistä tarvitaan halleilla, joihin etsitään uusia käyttötarkoituksia ja ideoita.  Kera-kollektiivin vetämä Concreate 2021 oli mahtava tapahtuma, jonka sallivassa ilmastossa oli mukava työskennellä ja kenties kasvaakin.”


Instagram: @dandysteele