• Concreate2021- Uniqeco -photographer Pekka Lintusaari
    Kuva: Pekka Lintusaari

UNIQECO

Uniqeco eli Leena Tuomanen on ammatiltaan tekstiili- ja korusuunnittelija, joka on innostunut uudelleen taiteen tekemisestä. Hän on maalannut Vantaan katutaideyhdistyksen kanssa alikulkutunnelia Myyrmäessä ja viime syksynä sähkökaapin. Nuorempana hän on osallistunut taidefestivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Tuomasen inspiraatiot nousevat luonnosta, erityisesti hyönteisistä. Niiden muodot, visuaalinen kauneus ja näiden tarkoituksenmukaisuus suhteessa luontoon sekä kyky sulautua ympäristöön päivisin ja metamorfoosi toukasta siivekkääksi olennoksi viehättävät ja inspiroivat Uniqecoa.

”Kiitäjät”

”Tässä maalauksessa olen tulkinnut kirkkaan valon ympärille kerääntyvän yöperhosarmeijan loputonta yöllistä tanssia, muuttamalla sen säännölliseksi ornamentaaliseksi muodostelmaksi, sekä valon ja varjon eroavaisuudet voimakkaiden kontrastien vaihteluksi.

Kokonaisuuden annoin muovautua hiljalleen työn edetessä ja kiitäjä kerrallaan otti paikkansa muodostelmassa. Oli kiinnostavaa kasvattaa hyönteisten mittasuhteita näin isoiksi, sillä normaalisti työskentelen pienten kuvioiden ja korujen parissa. Tekemisessä hyödynsin sapluunatekniikkaa, joka on tullut minulle tutuksi tekstiilitöiden kautta.”

IG: @uniqeco