• Kerakollektiivi_concreate_valmiit-10 (1)
  • Kera- Taneli Stenberg Ulkona 4 Joel Naakka
  • TaneliEka

TANELI STENBERG

Taneli Stenberg valmistui taidemaalariksi vuonna 2005. Stenberg kuvaa teostensa lähtökohtia eräänlaisena lavastuksena ja sommitteluna, ja hän onkin sanonut tuntevansa itsensä välillä teatteriohjaajaksi asetelmia luodessaan. Inspiraatiota Stenberg saa monista asioista: niin esineistä kuin itse maalaustilanteistakin. Stenbergin tyyliä voisi kuvailla nykyaikaiseksi maagiseksi realismiksi, joissa on elementtejä graffitista ja katutaiteesta. Hänen teoksensa ovat ajattomia ja niissä on aina jokin filosofinen ajatus taustalla.

Stenbergin ulkomuraalissa komeilee Kera-kollektiivin entinen kesäharjoittelija Joel. Taneli halusi maalata kuvastolleen tyypillisen naishahmon sijaan mieshahmon. Taideteokseen on haettu tunnelmaa myös Keran kaupunkipuutarhasta. Teos levittäytyy usealle seinälle, ja sulautuu myös viereiseen Anetta Lukjanovan teokseen.

Sisätiloissa olevan muraalin idea syntyi kolmiosaisesta seinästä. Stenberg halusi kytkeä teoksensa ulkomuraalin kanssa samaan sarjaan.  joten halusin käyttää samoja tuttuja sävyjä ja kytkeä sen samaan sarjaan. Kasvu ja kehitys on työn teemat. 

Instagram: @dandysteele